Громадська організація "Батьки - дітям", Для батьків

Наказ про заборону збору коштів

УКРАЇНА

НОВОДНІСТРОВСЬКИЙ ОПОРНИЙ ЗАКЛАД 

ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

__«НОВОДНІСТРОВСЬКА ГІМНАЗІЯ» ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ__

Н А К А З 

11  квітня 2023р.                                                                      № 25

м. Новодністровськ

Про заборону збору батьківських

коштів в закладі

Керуючись ст.53 Конституції Україні, ст.ст.30,79 Закону України «Про освіту», ст. 59 Закону України «Про повну загальну середню освіту», на виконання розпорядження міського голови від 10.04.2023 №58-р «Про заборону збору батьківських коштів в закладах освіти комунальної форми  власності» та наказу відділу гуманітарної політики №58 від 11.04.2023 «Про заборону збору батьківських коштів в закладах освіти міста», з метою уникнення неконтрольованих зборів коштів з батьків Новодністровського ОЗЗСО «Новодністровська гімназія», забезпечення доступності та безоплатності освіти в закладі комунальної форми власності, недопущення зловживань при наданні освітніх послуг

НАКАЗУЮ:

  1. Педагогічним працівникам закладу заборонити:

1.1. Збір коштів з батьків здобувачів освіти для потреб Новодністровського ОЗЗСО «Новодністровська гімназія» щодо вирішення фінансових питань, пов’язаних з покращенням матеріально-технічного забезпечення, проведенням ремонтних робіт, придбанням засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів.

1.2. Надання в приміщеннях закладів освіти платних освітніх послуг (репетиторства), які не передбачені освітньою програмою опорного закладу.

    1. Про добровільні внески у вигляді коштів, матеріальних цінностей, нематеріальних активів, одержаних від підприємств, установ, організацій, фізичних осіб в обов’язковому порядку доводити до відома  адміністрації закладу  для обліковування відповідно до чинного законодавства.
    1. Довести даний наказ до відома батьківської громадськості та забезпечити оприлюднення на офіційному веб-сайті Новодністровського ОЗЗСО «Новодністровська гімназія».
    1. Секретарю Дзіньовській І.М. педагогічних працівників закладу  ознайомити з даним наказом через особистий підпис.
    1. Контроль за виконанням  даного наказу  залишаю  за  собою.

    ДИРЕКТОР ОЗЗСО                   Лариса КОЗАК